Startside Utenriks American Pie De ny-reaksjonære i USA

De ny-reaksjonære i USA

E-post Skriv ut PDF

hardballHer er et tv-program som ble sendt i går på MSNBC. Det skildrer fremveksten av de ny-reaksjonære bølger i USA. Kjent under etiketter som tea party, birthers etc.

Det er Chris Matthews, mannen med den rare latteren og «Hardball» hver kveld, som står bak. Han gir et kjapt, interessant innblikk i hva som er på gang i USA, og som vil farve midttermsvalgene i november.

«Gi oss landet vårt tilbake!» De er ikke eleverte, men de er noen ganger tydelige: De vil ha gamle dager tilbake. Dager da staten ikke la seg bort i noe som helst annet enn krig og armslag for entreprenører. Før staten begynte med næringsmiddelkontroll, helsevesen og bistand til trengende. De er kristne, fundamentalt kristne, så de hjelper gjerne de fattige. Men det må skje som veldedighet, gjennom menigheter, ved hjelp av basarer.

De vil ha tilbake dager da homoseksuelle var usynlige, mor var på kjøkkenet og far leste avisen. Men mest av alt vil flertallet av dem ha tilbake dager da svarte ikke kunne bli president. Da svarte og latinos og hedninger kjente sine plasser.

Det er 50-tallet som får øynene deres til å lyse. Tiden før Woodstock og drugs og borgerrettigheter og feminisme og banning på tv. Tiden med Jim Crow og amerikansk hegemoni og lydige barn - kort sagt den vidunderlige tiden vi ser i «Mad Men».

Husk at du kan se videoene i fullskjermvisning ved å klikke på symbolet til venstre for voluminnstillingen.

Del 1


Del 2


Del 3


Del 4


Del 5


Del 6

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Kommentarer (1)Add Comment
% j. 2010-07-11, 2010 H:i     

Skriv kommentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
mindre | større

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy
 

De som leste dette, leste også: