Startside Livspusleriet Blogglandia Narsissistisk balkongstund

Narsissistisk balkongstund

E-post Skriv ut PDF

NarcissismIkke måte på hvor klok og forstandig man er, skal man tro dagens aviser. Her kommer man fra to-tre ukers jazz og ovale netter, frakoblet norske medier, og ser at Røkke og Brustad er samtaleemnet. Nettopp den saken som man raljerte med for to år siden, da næringsminister Dag Terje Andersen fikk det ekstravagante innfall å demonstrere sosialdemokrati på sitt dummeste. «Rørende storfinans» kalte vi hans PR-ombruste invitt til  Kjell Inge Røkke om værsågod å stikke sugerøret sitt inn i oljefondhvelvet, angivelig for å bevare arbeidsplassene i Norge. Røkke holdt en kameratslig arm rundt Andersen, og det ble tatt bilder og holdt taler.

Men det er knapt overraskende at den «industripolitiske» samrøre herr Andersen inngikk med Røkke, ikke trygger arbeidsplassene mer enn om han i stedet hadde sluppet en grønn papegøye fra Ekebergåsen, og mumlet «Bevar arbeidsplasser! Simsalabim!»

Så sier eksperter som kjenner avtalens detaljer. De mumler om bondefangeri. Røkkes kelnere har i hvert fall presentert den nye statsindustrielle overkikador, Sylvia Brustad, en regning for fem skinkesmørbrød til 850 kroner pr. stk, pluss dekning av restaurantens utgifter til ombygging av garderoben - totalt kr. 16.545,00. Med angivelig aksept fra departementets utskremte i kafébestyrelsen.

Dette hadde, skjønner vi, gått ubemerket hen hvis ikke noen av Røkkes fiender udi storindustriell bevertning hadde sladret til pressen.

Man klasker en bedrevitende hånd i avisen og skrider mot tv-apparatet med den spenst i steget man får av en sprekkferdig trang til å si «I told you so!» .
- Men kjære Dem, da, herr Stoltenberg, dette har jeg da advart Dem mot forlengst! Si meg, hører De ikke etter? Hvis De på død og liv skal bedrive «industripolitikk», så bør De da for fanden holde Dem med folk som kan mer enn å holde tale i Folkets Hus.

Spensten i stegene blir ikke mindre av at man på Aftenpostens forside leser at «Taliban utnevner Fogh Rasmussen til hovedfiende». Det håpløse Afganistan-prosjektet blir altså ikke mindre betent av at NATOs generalsekretær blir et samlende fiendebilde.
- Kjære menneskebørn, menneskebørn, sier man oppgitt.
- Var det ingen som leste min advarende artikkel; ingen som så at jeg skrev «Fogh Rasmussen? En danske som våpenrasler under opptrappingen i Afganistan? Det kunne ha blitt et vervingskamprop for talibanstyrkene, det, som lett kan gjenoppfriske minner fra karikaturstriden» -?
- Jeg tok det da for gitt at valget ville falle på Jonas Gahr Støre. Takk dere selv; lykke på reisen.

Man lar blikket falle på Dagbladet. Der sier mitt sporadiske mobbeoffer, den forsvarspolitisk plapremann for SV, Bjørn Jacobsen, at han nå om dagen er begeistret for amerikanske jagerfly. Jepp. Hør bare:
- At det amerikanske flyet ser ut til å være helt klart best, er det ingen tvil om. Jeg vil tro at JAS Gripen i utgangspunktet kunne vært godt nok fly for Norge, men samtidig, i det arbeidet jeg har hatt for å sette meg inn i dette, og etter besøket i Sverige og USA, er det ingen tvil om at det beste flyet er det amerikanske. Spesielt på teknologien rundt jamming og stealth, sier han.

Sist vi omtalte dette forsvarpolitiske orakel var han glødende tilhenger av svenske JAS Gripen, og hadde bare forakt til overs for amerikanske «stealth»-egenskaper.
- Stealth imponerer ikke meg. Det er ikke det flyet vi trenger. Vi skal være synlige. Vi er der for å markere revir. Jo mer synlig, desto bedre, sa han dengang.

- Jacobsen, Jacobsen,sier jeg.

--> erik ®

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
mindre | større

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy