Startside Livspusleriet Det lille vi Det må jo gå galt

Det må jo gå galt

E-post Skriv ut PDF

Adam og EvaNoen vil redde verden ved anarkisme, CO2-kutt, antiglobalisering eller suppekjøkkenservering. Jeg har aldri vært hypp på slikt. Det kommer nok av at jeg tenker mye.

Jeg merker meg for eksempel hva som er de basale greiene i tilværelsen, enten du er Napoleon Bonaparte, Håkon Bjarne Hanssen eller mitt postbud: Love, togetherness & fucking. Jeg snakker engelsk her for ikke å støte noen av de tre nevnte.

Det ligger jo i kortene at det må jo gå galt. Med verden, klimaet og velstandsfordelingen. Så hvorfor gidde alt styret med verdensforbedring?

Generøst anslått

For det første er det vel, generøst anslått, kun 20 prosent av menn og kvinner som er så attråverige at det er en rasjonell beslutning å ville tilbringe livet med dem. De som må forsyne seg fra den andre gruppen - den store - må kjapt forsone seg med at livet er småsurt. De bruker mye tid på å skjele til de andre - og ergre seg.

Dessuten er det max. 33,3 prosent av kvinnene som er gode i sengen. Resten går glansen av tenmmelig fort. Fordi de ikke vet hva de skal gjøre, fordi de så absolutt vet hva de vil gjøre og blåser i hva du gjør, fordi de er talentløse, hemmet, urytmiske, overivrige eller rett og slett ikke så veldig interessert i det du holder på med.

Eller de har feil type brystvorter, for eksempel stor brune i stedet for små blekbrune - eller vise versa. De er for mistenkelig tause eller for pinlig stønnende. Mulighetene er legio.

Jeg antar at en enda lavere prosentandel gjelder for menn, siden den store reisnings- og pumperytmeproblematikken melder seg i bildet. Uvørenhet med albuer og knær osv - mangelfullt utviklet sensibilitet, kan vi kalle det.

Og da har vi ennå ikke snakket om utholdenhet før utløsning - -. Herrejemini!

Statistisk bevist

Hvor er vi nå? Jeg er ingen stor statistiker, men vil gjette på at minst 40 prosent av de 80 prosent som altså går rundt med misunnelse og selvmedlidenhet, kjapt vil anamme ytterligere karakeristika:
- Brysk tverrhet,
- ukontrollerbart raseri
- forfyllet livstretthet
- transpirerende mindreverdsfølelse
- en kombinasjon av alt det nevnte.

Man kan jo sette seg ned å prate om tingene, sier du?

Det er jo da at alt koker over, jo. Siden mannens hjerne skiller ut så lite oxytocin og serotonin i forhold til hennes, er han trett når han kommer hjem, og vil helst hvile. Mens hun vil starte en følelsesfull samtale. Det ender selvfølgelig med at hun bruker kvelden til å se «Shakespeare in love» mens han ser «Supermann 5». Mens han bestemmer seg for å stikke innom baren i morgen i stedet for å gå rett hjem. Og hun planlegger en riktig koselig overraskelsesmiddag i morgen -.

Bare tull

Du har lagt merke til at du, i slike anspente situasjoner, kan se at kvinner smiler mer enn menn? Forskere tror det kommer av at kvinnen er opplært til å smile mer, og fordi hun vil løse opp anspentheten.

Det er bare tull. Det kommer av at hun allerede har begynt å tenke på muligheten som åpner seg etter krangelen. Mens han blir mer og mer muggen ved tanken på at han må gjennom hele styret igjen: «Hei, jeg heter Gunnar. Kan jeg sitte ned her -?»

Og da har jeg ennå ikke snakket om fotball....

Jeg sier deg: Det jo gå galt. Det er derfor det alltid vil være mange frivillige til kriger, startet av folk som trenger påskudd for å holde seg hjemmefra. Derfor det alltid vil være folk som slipper ut CO2, eller hvilken skadelig gass som helst; skjevfordeler velstanden. You name it.

Slik er det bare. Lev med det.

-> erik ®

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Kommentarer (3)Add Comment

Skriv kommentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
mindre | større

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy