Startside Utenriks American Pie Slik gjør de i Amerika

Slik gjør de i Amerika

E-post Skriv ut PDF

wall street«You couldn't find your backside with two hands with the lights on!» Hvis du ønsker å se at de inkompetente og pompøse bliri tatt ned fjorten hakk, ironisert over og kjeftet huden full. burde du ha vært i en amerikansk kongresskomité igår, og hørt på en representant fra Queens.

En av de store nyhetssakene i USA de siste dagene har vært kongresshøringen om børskommisjonens sviktende evne til å avsløre svindleren Bernie Madoff før han selv valgte å tilstå. Børskommisjonen, Securities and Exchange Commission (SEC), er et uavhengig organ underlagt regjeringen, med oppgaven å føre tilsyn med at verdipapirmarkedet fungerer i henhold til lover og regler.

SEC har selvfølgelig de siste åtte år blitt drevet etter Bushadministrasjonens syn på reguleringer, og blitt bamannet av ham.

Et par dager nå har en fyr, Harry Markopolos, avgitt oppsiktsvekkende, tv-sendte vitemål for kongresskomitéen om hvordan han for flere år siden ga SEC klare indisier på at Bernie Madoff drev en svindelgeskjeft. Han fulgte siden opp med årlige purringer, som inneholdt stadig flere indisier.

Men SEC gjorde lite, fant ingenting. Inntil Madoff selv tilsto for sine sønner at han hadde tøyset bort 50 milliarder dollars i et såkalt Ponzi scheme.

Og i går tente det virkelig til i denne komiteen, da representant Gary Ackerman fra New Yorks 5.distrikt tok for seg SEC-folkene, som satt der foran ham.

Et fyrverkeri

Det ble et fyrverkeri av foraktfull ironi og elegant æreskjelling, der SEC-folkene knapt våget å glippe med øynene. Disse herrene og damene, som har strålt så festlig sammen med alt annet som har strålt festlig på Wall Street, satt der, ribbet for pondus.

Slik gjør de i Amerika.

Her er to videoer som viser episoden. Husk at du kan se videoen i fullskjermvisning ved å klikke på symbolet til venstre for voluminnstillingen.

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
mindre | større

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy
 

De som leste dette, leste også: