Startside Utenriks Svensker Svensk idrettsbragd

Svensk idrettsbragd

E-post Skriv ut PDF

seierSom god nordist føler jeg det maktpåliggende å fortelle mine lesere at Sverige idag har blitt verdensmester i bandy.

Bandy er en sport som bedrives i Sverige. Det foregår visstnok på is, og spillerne er utstyrt med disse kjekke hjelmene og trekøllene som svensker er så begeistret for.

Skal man være veldig pirkete, nevner man også de 300 finnlands-svenske bandyistene, som representer Finland. Dessuten er det noen titalls dusin på den arktiske landsbygden i Russland og Hviterussland. Formodentlig et resultat av Karl den tolvtes streiftog inn på de russiske stepper, vil jeg tro.

Det er det hele. Nevnte jeg Sverige -?

Opps! Huffda. Jeg holdt på å glemme de 43 ungdommene rundt Mjøndalen og Raufoss, som tar på seg bandyutstyr når de blir lei av å kjede seg på kafeteriaen.

I England, Frankrike, Tyskland og resten av verden er foreteelsen helt ukjent. Ingen vet at Sverige er intet mindre enn verdensmester i denne sport.

Men dette beklagelige faktum affiserer ikke våre naboer i øst. Der er begeistringen stor. Overmåte stor. Spaltistene i tabloidpressen overgår hverandre i å anskueliggjøre sin opphisselse over den store bragd.
- Stämningen är på topp. Alla går runt och kramar varandra, rapporters det.
- Nu väntar ett vilt firande – natten lång. 

La oss derfor, på denne måten, få overbringe vår varmeste gratulasjon med nok en svensk idrettsbragd.
De leve, hipp, hipp! Verdensmestrene! Hipp, hipp!

-> erik ®

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
mindre | større

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy