Startside Utenriks Presidentvalg 2008 Gi den mannen en sigarett!

Gi den mannen en sigarett!

E-post Skriv ut PDF

cigaretteByrdene som om et par timer skal lastes på mannens skuldre er velkjente: Krig i Irak og Afganistan, midtøstenkrisen, verdensøkonomien, den bunnløse statsgjelden. Han skal sørge for at amerikanerne får helseomsorg og får ryktet og infrastrukturen reparert.

Jeg mener, jeg har allerede mistet pusten.

Og jeg er redd. Jævlig redd. For jeg vet at de, samtidig som de slipper denne vanerøykeren inn i Det Hvite Hus, vil nevne: «By the way, Mr. President, the White House is No Smoking Area».

Det er bare et par år siden jeg sluttet selv. Og jeg har tydelige, og pinlige, minner om å ligge på kne og grave frem tobakksrusk fra sigarettpakker jeg nylig destruerte. Mens jeg egentlig skulle utføre saker og ting, som å skrive et viktig notat om ett eller annet. Heldigvis var det ikke avgjørende for verdensøkonomien, sysselsettingen og verdensfreden. For da hadde det gått ille, det kan jeg forsikre.

Når jeg tenker etter, er jeg glad for at jeg ikke hadde tilgang til atombomber og luftkrigsstyrker i de dager og måneder, da tilværelsen var et surt helvete, og man agerte som en kloning av en sutrende femåring og en villstyrig ape uten livslyst.

Så jeg er redd. Og skuffet. Skuffet over hvilke muligheter som går tapt hvis denne mannen ikke får brukt sitt potensiale. Bare fordi en eller annen helsefreak har funnet på en regel. Vær litt elastisk, sier jeg. Lungene hans holder sikkert åtte år til.

Så, en eller annen, når dere har sverget han inn, og åpner porten til denne helsekjekke bygningen, jeg trygler dere:
- Gi den mannen en sigarett! For verdens skyld.

-> erik ®

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Kommentarer (1)Add Comment

Skriv kommentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
mindre | større

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy