Ikke hold pusten

E-post Skriv ut PDF

waterboardingI sin siste pressekonferanse igår fortalte president George W. Bush at han autoriserte waterboarding som forhørsteknikk da 911-terroristen Khalid Sheikh Mohammed ble fanget. Tidligere har Dick Cheney sagt at han gjorde det samme.

De er ikke som Augusto Pinochet, altså. De tilstår.

Hvis verden var logisk, burde det tilsi at påtroppende attorney general Eric Holder vil tiltale de to for krigsforbrytelser.

For hvis waterboarding er tortur, og Obama har gjentatte ganger sagt at det er, samtidig som vi vet at tortur er definert som krigsforbrytelse i konvensjoner USA har undertegnet, da skal presidenten og visepresidenten tiltales, så sant de har tillatt eller beordret tortur.

Det deduktive resonnementet er enkelt, men sterkt.

Men søndag, i «This Week» med George Stephanopoulos, unnvek Barack Obama problemet ved å mane til «at man heller bør se fremover enn bakover». Jeg fikk, pussig nok, bilde i hodet av en advokat som sier til dommeren:
- Deres nåde, min klient erkjenner å ha handlet som tiltalen beskriver. Men burde vi ikke heller, deres Nåde, se fremover i stedet for å snakke om det som har hendt - -?

Så ikke hold pusten mens du venter,

-> erik ®

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
mindre | større

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy
 

De som leste dette, leste også: