Startside Omverdensproblemet Evigheten og åndene Midtøstenstriden en beklagelig misforståelse!

Midtøstenstriden en beklagelig misforståelse!

E-post Skriv ut PDF

old testamentBREAKING NEWS: Ny kildegranskning viser at Midtøstenkonflikten skyldes en filologisk misforståelse. Rett og slett en kolossal lingvistisk lapsus, kan man si.

Det viser seg for eksempel at det egentlig var israelske og palestinske skriftlærde Vårherre hadde i tankene, da han i opphøyd distraksjon sa til slangen: «På din buk skal du krype, og støv skal du ete alle ditt livs dager».

Det sier seg selv, når man tenker seg om. Slangen lurte Eva til å spise frukt, sant nok, men hvorfor i all verden skulle Vårherre være så imot sunt kosthold -?

Skriftlærde, derimot, enten de kom fra Hebron eller Kana'ans land, var av sufamittenes eller gileadittenes ætt. Han var trøtt av dem alle sammen, og foretrakk at de holdt seg så nær bakken at han slapp å se dem, der oppe fra det høye.

Mirakuløst

Disse sprenglærde har jo uansett vært så krumbøyde at Herrens ønske, på mirakuløst vis, har blitt oppfylt, til tross for et øyeblikks distraksjon.

Men det har jo hatt den, ikke uvesentlige, ulempe at de altfor nærsynt har studert sine gamle skrifter, særlig Det Gamle Testamente. De store linjer har liksom gått tapt. Sånt er jo ergerlig, når man vet hvilken betydning dokumentene har for statsdannelse, retorikk, mellommenneskelige relasjoner og folkevett i de skriftlærdes hjemtrakter. For ikke å snakke om kjønnsliv, visekunst, broderi, kjøpmannsskap og dyrehold.

Jeg har derfor selv tatt meg bryderiet med å fintolke det foreliggende materiale.

Vårherre var nemlig så vennlig at han/hun/det (stryk det du ikke liker) på underfundig vis - priset være dette mirakel! - samlet alt på min ringe balkong, og sa:
- Det siger jeg dig. Erik, at du nå straks må legge vekk din etterjulsakevitt og dine sigarer, for å bringe klarhet i denne galimatias!

Mission Accomplished

The mosquePå denne bakgrunn kan jeg nå opplyse at al-Aqsa-moskéen slett ikke er bygd over det gamle tempel, og at termen alldeles ikke betegner både moskéen og Tempelhøyden - kun bygningen. Kors på halsen.

Dessuten var Profeten slett ikke begeistret for dette byggverk, når sant skal sies.

Abul Husayn Muslim ibn al-Hajjaj Qushayri al-Nisapuri begår rett og slett en liten brøler når han siterer Abu Dharr al-Ghafari på dette punkt. Det Profeten sa, var at han rangerte helligdommen som cirka nummer fjorten-femten i rekken av helligdommer. See -?

Mine studier - med den mest finslepne hermeneutiske eksegese - viser også med glassklar tydelighet at den jødiske Midrash tar ørlite feil: Det var slett ikke på Tempelhøyden at Gud samlet en neve støv for å skape Adam. Det skjedde mye nærmere Tel Aviv, faktisk -.

Summa summarum

Så det er intet i veien for at man straks starter med å utvikle to-statsløsningen, med delt Jerusalem som hovedstad. Hurra! Det hele har kun vært en beklagelig misforståelse. Høyst beklagelig.

Barack Obama, Abu Mazen og Ehud Olmert bes snarest ta kontakt med meg for å få mer utførlig referat av mine funn.

-> erik ®

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
mindre | større

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy