Det fysiologiske gudsbevis

E-post Skriv ut PDF

Skapelsen av gudDagens filosofi (etter bedrøvelig sykebesøk): Blås i ontologiske, kartesiske eller kosmologiske gudsbevis. Her skal du få balkongens fysiologiske bevis for - ok, da, indisium om - gudommelighetens tilblivelse og eksistens.

Postulat: Forestillingen om en allmektig, straffende Gud er en naturlig konsekvens av menneskelig eksistens.

La meg forklare: Det har alltid vært folk som var gamle i forhold til andre, ikke sant? De har gradvis blitt mer plaget av aldringssykdommer, mens de har sittet der, ligget der, og visst om faenskapen de engang bedrev. Kanskje ikke tenkt mye på det, men de har visst om det.

Og de har fått stadig dårligere ben og pust, verre ryggplager, urinveisbesvær - stadig mer lidelse i en stadig mer skrøpelig kropp. Og tro meg: Folks forestillinger om kausalitet har neppe blitt verre med årene.

Så de har klagd, som piskete hunder, og skapt en Überlord i sitt bilde, et gassaktig hvirveldyr med supermannskrefter. Fordi kanskje, kanskje - kanskje ...:
- Allmektige Gud, du som kan fjerne disse lidelser, ikke straff meg mer.

Og ungdommen har hørt det, de har ledd, fordi de var sterke og sunne, med raske ben og muskelspente peniser.
- Sånt gammelmannstull! har de freidige sagt - og utfordret tilværelsen.

Men også de har blitt gamle, gradvis blitt mer plaget av aldringssykdommer, mens de har sittet der, ligget der, og visst om faenskapen de engang bedrev -.

Voilà!

Så, ikke mer filosofering idag. Torsk til middag, med lever og rogn, altså -? Det store, gjenværende spørsmål er kun: Aalborg Jubilæum eller Gammel Oppland?

--> erik ®

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
mindre | større

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy