En kongelig fjert

E-post Skriv ut PDF

kongelig fjertPR-byrået til vårt liksom-royale hus har funnet det for godt å forlyste oss med enda en liten royal fjert, ser jeg i formiddagens tv-program. Mer presist: Skaugum har ikke protestert mot å la en pølsebuvariant av tabloidtilpasset hykleri - type dum, kvalm og vulgær - bli sendt på NRK1.

Borgerskapets diskrete dobbeltmoral er som en monumental symfoni i sammenlikning; som Bruckners kompliserte harmonikk, full av kontrasterende temaer og dynamikk, sammenliknet med denne kioskfjert uten takt og rytme, prumpet av en kunnskapsløs kvinne uten kritisk sans.

Noe slikt kunne selvfølgelig ikke ha blitt gjort av en riktig kongelig. Tanken er absurd. Selv en skarve lensgreve fra Sjælland ville ha grepet etter sin blondevifte ved tanken. Dette er for vulgærbigott selv for en promiskuøs baronesse i et jydsk menighetsråd.

Og askerfruen Sonja, priset være hennes kjøpmannsdannelse, har aldri funnet på slikt.

Først når det postmoderne, tabloidfikserte velferdsproletariat blandes med det spissborgerliggjorte liksommonarki, kan man oppleve slik som man ser i programoversikten for NRK1 i dag:

.«H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marits salmer til styrke og håp. Om kronprinsesse Mette-Marits sterke forhold til salmer, fortalt av henne selv gjennom innspillingen av salmeplaten «Sorgen og gleden».....»

Dette intetsigende vesen, i all sin post-utagerende, lutryggete alminnelighet, som aldri har sagt et ord man kan legge på minnet, føler plutselig trang til å la PR-byrået Dinamo formidle sine bevende opplevelser av gudelige rim.

Spesielt, skjønner man, hennes store glede ved sør-samisk gudsfrykt.
- Det samiske er en så sterk og viktig del av det norske, skal hun ha ytret, hvis man kan tro PR-byrået Dinamo.

Kvalmere blir det vel ikke -? Hvis vi ser bort fra Märtha Louise -.

Skal det være royal stil over slikt hykleri, skal det unngå å havne i kategorien for armodslige påfunn for Se&Hør-segmentet, bør man i hvert fall sørge for at Skaugum jevnlig er arena for saftige orgier, der man kopulerer i marmorfontener, og spiser champagnevåte jordbær fra hverandres genitalier. Helst med Trond Giske og Ari Behn tilstede.

Først da er det royalt tilgivelig.

-> erik ®

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Kommentarer (2)Add Comment

Skriv kommentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
mindre | større

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy