Startside Utenriks American Pie Amerikansk visepresident tilstår krigsforbrytelse

Amerikansk visepresident tilstår krigsforbrytelse

E-post Skriv ut PDF

cheneyBREAKING NEWS: Visepresident Richard B. Cheney innrømmet i et intervju med ABCs Jonathan Karl 15.12. (se videoklipp nedenfor) at han personlig autoriserte bruk av waterboarding som forhørsteknikk.

Det var ikke bare noe som skjedde, som Donald Rumsfeld påstår. Han - Dick Cheney - autoriserte det.

Man skvetter i stolen: En amerikansk visepresident tilstår å ha begått krigsforbrytelse.

Waterboarding er uomtvistelig definert som tortur i vesterlandsk rettsorden - ikke minst i amerikansk og britisk rettsorden. Følgelig også definert som krigsforbrytelse i vår del av verden.

I Dick Cheneys levetid ble japanere henrettet av amerikanske domstoler for å ha brukt waterboarding under 2.verdenskrig. De ble hengt. Den samme rettspraksis har britene hatt.

Og så opplever man at en amerikansk visepresident glatt innrømmer at han autoriserte bruk av samme slags tortur som USA bestraffet med døden etter 2.verdenskrig. Fordi det var så effektivt, forklarer han.

Så vidt har forpøblingen av amerikansk statsmakt gått under Bush/Cheney.

Med et skjevt geip sier han det, med et 'So what?' på lur. Han antar at en pervertert logikk vil redde skinnet hans: Det er ikke tortur, fordi vi sier at det ikke er tortur. Ikke sant -?

Oppsiktsvekkende fortsettelse

(Torsdag 18.12.08) I går kveld ble visepresidentens tilståelse tatt opp i The Rachel Maddow Show på MSNBC (videoklipp nedenfor). Maddow intervjuet den mektige senatoren Carl Levin (Dem), som sa at han var "astounded" da han hørte visepresidentens tilståelse. Levin åpnet for mulig rettsforfølgelse mot dem som instituerte tortur i USA.

Jeg vil ikke holde pusten, men innspillet er oppløftende. Dette er, så vidt jeg vet, første gang at en så sentral person i maktapparatet har brukt i-ordet, indictment.

-> erik ®

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Tags See All Tags


USA 

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
mindre | større

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy