Startside Omverdensproblemet Det store VI Nå er det jul igjen. og nå er det - -

Nå er det jul igjen. og nå er det - -

E-post Skriv ut PDF

julebordVenner, kolleger. Hjertelig velkommen til årets julebord. Som man ser har servitørene valgt å stille i plastbukser, etter det lille uhellet ved ankomsten. Det lar vi oss ikke affisere av, siden de, så sjarmerende, har valgt bukser med røde nisser. Vorspiel er vorspiell, som jeg sa til hovmesteren.

En spesiell velkomst til våre utenlandske gjester, som ennå er storøyde etter lunsjen, ser jeg. Selv om det bare ble servert enkel festmat, som lutet sau, smalafisk og gamalhovud.

Her, i aften, vil kokkene glede oss med spesialiteter som spritdampet røyskattnyre à la Finnskogene, servert på flambert kuspenebunn, med trandampete sardiner. Endog finhakket ekornleverpostei i blåbærgelé, sies det. Pluss alle de  kjære festvariantene av varmt grisefett, selvfølgelig, Selvfølgelig!

Av en eller annen grunn har våre gjester fått det klart for seg at nordmenn er sprøe. Det de selvfølgelig rett i.

Hva kan man forvente i et land som har intensiv julebords- og nyttårsfeiring på glatt isføre? Festsko, Løiten Linie og holke er en dristig kombinasjon. Det er klart at en stor andel av folket går rundt med med alvorlige hodeskader. Det sier seg selv.

Jeg skal ikke her og nå rippe opp i hvordan det påvirker firmaet. Men man gjør seg jo sine tanker når man vet at regnskapssjefens folk stadig går seg vill i korridorene, og ennå ikke har levert fjorårets regnskap -.

edru og beslutningsdyktigI noen av våre mest isbelagte fiskevær vet vi at formannsskapet kun møtes for å synge trønderpop og trekke krok. Det er jo ikke noe å hefte seg ved, siden ordførerne likevel har spilt bort kommunekassen på lotto.

Men det påvirker jo forenings- og næringslivet på en sørgelig måte, da. Jeg tenker blant annet på utviklingen i Redningsselskapet og hurtigrutedriften -.

Trendforskerne har påpekt av vi, med uendret festmønster, før eller siden vil bli styrt av en liten gruppe beslutningsdyktige avholdsfolk med isbrodder på skoene, fra det sørlandske bibelbelte.

Det er derfor vi også i år har påbudt bruk av hjelm etter midnatt - ikke minst med tanke på folkene i finans. Vi vil ikke ha noen gjentagelse av fjorårets uhell med våre gjester fra Wall Street, som nektet å ta på seg hjelmene sine. Vi har sett hvilke følger det har fått etterhvert -.

Hjelmer, med falsk firmalogo, ligger i sikkerhetsboksene under stolene. Der finner man også bandasjer, sårsalv, nål og tråd, vaskeklut og Viagra, pluss et assostert utvalg av svinetalg, bananlikør, Nycosalt og akevitt, for de som etter hvert ikke gidder eller makter å forlate bordet.

Dette for at festen kan foregå i mest mulig verdige former.

En praktisk opplysning til dem som etterhvert vil lete etter sin partner: Det er lagt ut madrasser og spykopper  bak forhenget der borte til venstre.

Velkommen til bords!
La oss starte med en skål og en julesang .

--> erik ®

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
mindre | større

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy