Startside Utenriks Presidentvalg 2008 Sarah Palin setter hjernetom rekord

Sarah Palin setter hjernetom rekord

E-post Skriv ut PDF

palinI går kom Sarah Palin med det mest hjernetomme, uinformerte utsagn hun har levert i denne kampanjen. Og det har jaggu vært konkurranse om den etiketten. Hun skulle for første gang holde en politisk programtale for McCain-kampanjen. Om bistand til handikappete barn.

Hun er på sitt mest sympatiske når hun snakker om sitt barn med Down syndrom. Man forstår at dette er viktig for henne. Og hun lovte at foreldre skulle ha en støttespiller i Det Hvite Hus, hvis hun og McCain ble valgt.

Og så plumpet hun ut i det - fordi hun ingenting vet, fordi hun ikke vet selv at hun er uvitende, og fordi hun ikke vet hvordan hun kan bøte på skavanken sin.

Alle kjenner en Sarah

Vi begynner å få et bilde av Sarah Palin etter hvert. Når noen spør hva hun mener med «elitist», så har hun intet tankemessig rammeverk å sette det inn i. Hun babler bare, for å fylle en fryktet stillhet.

Vi kjenner alle denne typen fra jobb- eller familiesammenheng. Hyggelige mennesker, som blir dypt imponert når de opplever at du kan beskrive hva "renessansen" betyr, eller når du vet hvem som ble født først av Michelangelo og Newton, eller når du har en mening om ulikhetene mellom den norske og svenske velferdsstaten.

Slikt ligger utenfor deres verden. De skjønner ikke hvorfor noen bryr seg om slikt. Går du nærmere inn på dem, ser du at de egentlig finner det komisk. Og at de hverken kan stave «renessanse» eller «velferdsstat» -.

Sarah Palin er en av dem. Hun har aldri vært intellektuelt nysgjerrig. Hun er helt sikker «gløgg» - antagelig oppfattet som «skarp» i sitt miljø - men hun har aldri utviklet, foredlet, denne gløggheten. Hun har bare lest bøker hun lese, hun vet bare det hun vite. Der er ingen intellektuell nysgjerrighet. Så hun mangler verktøyet for å analysere, og hun mangler kunnskapene for å sortere og konkludere.

Dumheten

Derfor er det at hun, i en tale som skulle dokumentere vilje til innsats for handikappete barn, sier at hun vil hente midler til økt innsats på dette felt fra unyttige og latterlige prosjekter:
- Slikt som fruktflue-forskning, sa hun, og himlet med øynene, og lo oppgitt.

Det var det mest latterlige hun kunne tenke seg - skjønte man.

Det arme mennesket fra Alaska vet ikke at forskning på fruktfluer, som bananfluen Drosophila melanogaster, er helt sentralt i forskningsmodeller for å beskrive og behandle for eksempel autisme.

Jeg vil tro at en tredjedel av fjortenåringer vet at bananflueforskning er sentral innen genetisk forskning. Dette blir bare slemmere og slemmere.

Heldigvis vil McCain/Palin tape så det svir i høst. Det bør også foreldre til handikappete barn være glade for. Fordi de er avhengige av elitister.

--> erik ®

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
mindre | større

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy
 

De som leste dette, leste også: