Startside Utenriks American Pie To nifse kvinner

To nifse kvinner

E-post Skriv ut PDF

nifse kvinnerHer er «Countdown» for mandag 20.oktober. Keith Olbermann rapporterer selvfølgelig at både general Colin Powell og den neokonservative hauk-hauken Ken Adelman har gitt sin stemme til Barack Obama.

Han leverer også en «spesialkommentar» om dagens melodi i den schizofrene McCains-leiren, som har gått lei av terroristen Obama og rørleggeren Joe.

Man konsentrerer seg nå om Den Anti-Amerikanske Sosialisten Obama, som vil knuse Det Virkelige Amerika. Olbermann kommer da inn på to kvinner, som jeg også har merket meg.

Jeg har fulgt ganske nøye med i den amerikanske valgkampen i år. Det er, som du vet, et narrespill, der opp er ned og løgn er sant og svar er spørsmål, og den som snakker høyest vinner.

I den lange serien av plagsomme syns- og hørselsinntrykk, er det sanseinntrykk fra nettopp disse to kvinnene som har klebet seg mest vemmelig fast et sted i min hjerne. Jeg forsøker å plystre og stirre mot taket for å få dem vekk. Men de dukker opp, med sine radbrukne resonnementer. Jeg frykter at de skal dukke opp i drømmene en natt -.

Nei, jeg snakker ikke om den spinngærne damen i rødt, som ville ha McCain-råd om araberen Obama. Ikke på henne, fra Jim Crowe-landskaper, som ba the erratic old man om å pryle den der uppity n..., you know -.

Jeg snakker heller ikke om Sarah Palin. Hun er ikke intellektuelt kapabel og kunnskapsrik nok til å være interessant. (Så lenge hun er utenfor presidentboligen.) Dessuten er hun ... for menneskelig og hyggelig, tror jeg. Problemet med henne, stakkars, er at hun er blitt lurt ut på for dypt vann. Hun er - som vi alle nå vet - ikke kapabel til å være guvernør i Alaska.

De to som har festet seg i min hjerne, og som Keith Olbermann spesialkommenterer, heter Michele Bachmann, kongresskvinne (R) fra Minnesota, og Nancy Pfotenhauer, profesjonell talskvinne, p.t. for McCain.

Mer grotesk enn nifs

university - american style

Michele Bachmann er mer grotesk enn nifs, forresten. Hun har sin utdannelse og sitt verdensbilde fra en bibel-fascistoid privatskole, drevet av en korrupt tv-predikant i silkedress og orange slips, der kles- og frisyrekodeksen er lengre enn pensumplanen. Naturlig nok, siden det meste av undervisningen er basert på én bok.

Det viktigste er, tross alt, at man tilhører Det Virkelige Amerika, det vil si at man ikke har motsigelser mot at en korrupt tv-predikant weekend-flyr sin privatjet fra slottet i Oklahoma til favorittgolfbanen i Florida, og ellers i uken driver bibel-fascistoide «universiteter», med strikte uniformsregler - for kropp og sinn. Det er, som kjent, bare fostermordere, kommunister, homoseksuelle og Anti-Amerikanere som tar anstøt av slikt.

Unge fru Bachmann startet sin karriere med å knele i bønn på fortauene foran abortklinikker, og har de siste år gjort seg bemerket ved å protestere mot at filmen Alladdin vises i Minnesota. Fordi den, synes hun, sprer hedendom og heksekunst.

Jeg har sjelden hørt en mer vemmelig sammenblanding av religion og politikk enn den hun gjorde i valgkampen i 2006. For å sitere Keith Olbermann, har hun siden, fra sitt sete i kongressen «spewed the most implausible, hateful, narrow-minded garbage imaginable». Jo takk, som C-Span-abonnent har jeg fått med meg en del av det også.

Denne uken har hun klebet seg til min hjerne ved å forlange at man straks undersøker hvilke medlemmer i kongressen og senatet som er ... anti-amerikanske. Hun sa det med brennende øyne og stort alvor, mens hun stirret rett inn i tv-kamera.

Hennes platthet er så grov at hun får Joseph McCarthy til å virke som en følsom intellektuell i fløyelsdress.

Klassisk nifs

Den andre - Nancy Pfotenhauer - er mer strømlinjeformet country club upper class. Hun har jobbet som politisk og anti-feministisk lobbyist hele sitt voksenliv, for de mest dubiøse formål. Ikke minst knyttet til nå fallerte finansakrobater. Så dyktig har hun vært at både de og hun kan gledes ved betydelige verdier fra hine skjønne dager.

Fru Pfotenhauer skjemmer ikke sin bedårende profil med å rynke på nesen til utleverte oppdrag. Hun forsvarer hva som helst, og angriper hva som helst. Når hun angripes, parerer hun ved å eksponere blendende dentalarbeid, blinke med lange øyenvipper, mens hun rister på hodet og konstant avbryter. Når hun angriper, opphever hun reglene for logisk kommunikasjon, og satser friskt på å snakke så lenge og så skjærende ustemt som mulig. Hvis hun ikke har annet å by på enn bullshit og løgn, gjentar hun det inntil mikrofonen blir avstengt.

I denne uken gledet hun oss med sine tanker om «the real Virginia», der flertallet setter mer pris på skjærende, ustemt tale enn på logikk. Der den fattige med glede avstår sin sykeforsikring - for flaggets skyld - og heller vil sikre økte skattelettelser for egnens milliardærer.

Tv-tittere har siste uke kunnet beskue hvor dypt beveget fru Pfotenhauer blir ved den blotte tanke på dette Virkelige Virginia. Og hvoran hun vemmes ved tanken på Det andre Virginia, med sin sosialisme og sine æresløse plebeiere.

 

Også Jon Stewart og Bill Maher

Heisan! Jon Stewart starter med mine to «crazy women» (+ Palin) i mandagens «Daily Show». Verd å se!

Og Bill Maher var samme dag på «Hardball» med Chris Matthews, og kommenterte der kongresskvinnen Bachmann (+ Palin).

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
mindre | større

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy
 

De som leste dette, leste også: