Startside Livspusleriet Det lille vi Nå begynner jeg å bli lei

Nå begynner jeg å bli lei

E-post Skriv ut PDF

kasinoNå begynner jeg å bli lei av å passe på folk. Det er klart at man skal hjelpe dem hvis de brekker beinet, eller blir arbeidsufør av å innhalere asbest, eller blir fråstjålet pengene på ferie i Hellas. Skulle bare mangle!

Men hvis de sitter som trettiåring, pløsete, blek og dvask, foran en pc-skjerm og spiller bort 60 millioner kroner, så vil jeg ha et ord med i laget når skattepengene mine skal brukes til å bistå dem.

Og hvis en mor kommer i skade for å låne millioner, mot pant i huset, for å hjelpe denne trettiåringen, så kan det være like greit om du ikke nevner det for meg. Av hensyn til moren, mener jeg.

Og hvis en biskop mister hus og krage av all denne misere, så får det i Guds navn skje. Det er ingenting jeg vil involveres i.

Det er meget begrensete summer jeg er villig til å spandere på å overvåke og forhindre slike hendelser. Inklusive konferanser i Roma, overvåkningsadministrasjon, prosesser og opplysningskampanjer.

Dette kan skli ut

Dagbladreklame

Det neste blir vel at jeg skal bruke penger på å forhindre at arbeidsløse østkantfolk søler bort skillingene sine på Bjerkebanen? (Ikke det, nei - fordi det ikke angår «noen av våre» -? Da så.)

Eller å bistå de arme sjelene som Dagbladets hovedannonsør henvender seg til. Alle disse som søler bort pengene sine på Synske Chani, penger de burde ha brukt på frukt og vitaminer, slik at de ikke visner bort på umøblerte hybler i Thorvald Meyersgate, og kutter pulsåren en depressiv kveld på badet.

Eller den store gruppen Lotto-spillere, som ofrer middager for sine lidenskap, og blir så beinskjøre at de brekker lårhalsen og dør langsomt av oppgitthet og sykehusinfeksjon.

For ikke å snakke om den enorme skaren som bruker møysommelig opptjente midler til å kjøpe Fjordland-mat, og fyller handlekurvene sine med Toro-pakninger i all verdens farger. Som ikke har har hatt en fersk råvare på kjøkkenbenken i hele sitt liv. Og som plages med «mystiske sykdommer»

Hvorfor skulle jeg ikke heller hjelpe dem?

--> erik ®

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
mindre | større

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy