Den slemme vant

E-post Skriv ut PDF

jensen halvorsenI flyktning- og asylpolitikken står jeg mye nærmere Kristin Halvorsen enn Siv Jensen, som jeg finner uspiselig. Men jeg er ikke i tvil: Siv Jensen vant debatten på NRK i kveld. Kristin Halvorsen retirerte stadig til langvarig babling, og fikk bruke 2/3-deler av debattiden, uten at ordstyreren grep inn.

Slik minnet hun om republikanere som bes forklare hvordan McCain skal skape forandringer i Washington, når han har stemt med president Bush i 95% av sine stemmegivninger i Senatet.

Denne gangen falt det Kristin Halvorsen inn å terpe på temmelig intetsigende setningskonstruksjoner om behovet for å integrere kvinner fra krigsområder ved å gi dem gratis barnehageplasser -!

Hun har selvfølgelig rett i at kontantstøtten er en hindring for integrering. Men ikke primært fordi barna ikke kommer i barnehage. Men fordi kontantstøtten alltid har vært ment som et incitament for å bevare en gammeldags familiestruktur, der far leser avisen og jobber, mens mor nynner og passer barna.

Det er skreddersydd for riktig gammeldagse patriarker, nyinnvandret fra områder der analfabetismen for kvinner gjerne ligger på 70%, og man eier sine hustruer og døtre.

Halvorsen har selvfølgelig også rett i at man ikke skal generalisere: Det er ikke ALLE innvandrere som banker sine barn og snylter på sosialstøtten. Selvfølgelig. Men den innsikten bør ikke brukes som skjold mot enhver spissformulert kritikk. Det blir bare pinlig. Dessuten: En viss generalisering - spissformulering - er en forutsetning for meningsfull debatt. Det burde ikke minst SV-ere kunne være enige i.

Siv Jensen har samtidig rett i at SV og Halvorsen stadig henfaller til naive og romantiske bilder når de skal skildre folkevandringene til land som Norge. Folk flest kjøper dem ikke. De har allerede anderledes bilder fra sine nærmiljøer.

Siv Jensen kunne sitte tilbakelent og mønstre den grimaserende og langdryge Halvorsen. Den lille krusningen rundt munnen røpet at hun aner hva som vil skje i neste valg.

Tenk om de progressive kunne være bittelite grann pragmatiske og f.eks. instituert mekanismer som renset flyktlingkøen for kriminelle, for folk uten fingertupper og for lykkejegere, som mest av alt vil leve dagdriverliv blant promiskuøse blondiner, som ikke har fedre  med kniv.

Tenk om de også kunne diskutere og snakke om gleder og sorger ved moderne folkevandringer på en mindre patroniserende måte.

Da hadde folk ikke vært så irriterte. Og vi kunne ha gjort mer for de mange trengende. Og sluppet en Frp-regjering.

-> erik ®

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
mindre | større

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy