Startside Utenriks Presidentvalg 2008 Bring on America 2.0 - not

Bring on America 2.0 - not

E-post Skriv ut PDF

Denver speechI natt kom Obama med det jeg har savnet: I en brilliant politisk tale serverte han uppercuts og svingslag mot McCains posisjoner, en for en. Fremført med en oratorisk eleganse som holdt publikum fanget. I så treffende ord at den smarteste delen av middelamerika tok poengene. Så får resten, i Gud Faders og Bill O'Reillys navn, fare Ann Coulter i vold.

- Amerika, vi er bedre enn de siste åtte årene. Vi er et bedre land enn dette.
Han skisserte hovedpunktene i politikken som skal forandre kursen som Bush, Cheney og McCain har satt de siste åtte år.
- John McCain doesn’t get it.

Han utfordret den gamle mannen på hvert av lavmålsangrepene som slimmaskinen hans har kjørt.
- I've got news for you, John McCain.

Man begynte å tro at han kan være en politisk street fighter fra Chicagos South Side, fra strøkene rundt Theresa's Lounge, der man  hørte Junior Well og Buddy Guy på 80-tallet.

The wonderful Clinton nights

clintonsDet var på høy tid at landsmøtet mannet seg opp, og ble tøff. Første dagen gikk, som jeg har jamret over, med til å kose med hverandre. Bortkastet tv-tid.

Andre dagen var den store Hillary-dagen. Med utpressing og trusler hadde hun fått hovedrollen denne kvelden. Gid, og gid, hun ville så gjerne hjelpe til med å omvende de brennende Hillary-hjerter, som foretrakk hjemmesitting eller McCain foran Obama. Hvordan i all verden har de fått slike tanker, tro? Hvor mange titalls millioner er de,tro?

Og gjett om hun gjorde det.
- It's like a commercial for Hillary, utbrøt klodens mest glødene Hillary-fan, Lanny Davis. Men hva han og vi alle merket oss: Hun sa ikke at Barack Obama er kvalifisert til å være commander-in-chief. Ankepunktet fra primærvalget er fortsatt operativt, skjønte vi.

Den saken tok William Jefferson Clinton seg av, kvelden etter. Han snakket varmest om hvor mye bedre alt var da han presiderte. Men han utferdiget noen slags commander-in-chief-attest, han gjorde det. Selv om man satt med følelsen av at «it depends on what the meaning of the word 'is' is».

De gjorde det de måtte gjøre, for Clinton-saken, i fall Obama vinner til høsten. Men samtidig kan de, hvis han taper, hevde at Hillary aldri sa at han var kvalifisert. Hillary, the comeback kid - 2012.

Neste uke

loveMen neste uke, i Minnesota, er det McCain som har scenen. Her blir det angrep fra første time. Med hestemusikk og bønn og korte setninger. Ikke noe føle-på-hverandre-kveld. Slikt gjør republikanere på flyplassers herretoiletter.

Republikanerne har ingen motargumenter i år. De tør ikke gjenta Bush-Cheney-retorikken. Den er steindød. Trickle-down economics og pre-emptive strikes blir tabu i Minnesota, sann mine ord.

Deres største problem er hvordan de kan få invitert Bush og Cheney, og likevel sørge for at de ikke synes. Skrekkscenariet er at noen skulle rope «Four more years!» De vil nok ha ordenspatruljer som slår ned på slik sabotasje.

Så de vil angripe budbringeren: Han vil øke skattene, han er for uerfaren, podiet var for stort, talerstolen for høy, det var for mange tilhørere i Denver. Han har for utstående ører og er for tynn. Han har ikke flaggmerke på jakkeslaget, han snakker så intelligent at han åpenbart er en elitist. Liker han egentlig Amerika -? Gjør man det når man heter Hussein -?

Og det kommer til å gå hjem. Og John McCain, trett etter å ha løpt på do hele natten, vil bli badet og pudret, og tatt i ed som ny president.

Bomb, bomb, bomb Iran. Drill, drill, drill, my friends. Slik vil USAs rolle som verdens supermakt ende, med en patetisk olding ved roret, i en sky av foreldet svada, fra en tid som forlengst er passert. John McCain vet like mye om Kina, India, Brasil og Russland som han vet om energisparing og sunnier og shiaer.

Kan ikke noen hjelpe han å starte pc-en så han en gang, før han dør, får sett hva dette «internettet» er for noe.

 OPPDATERING - 29.8.08 kl. 21:52

palinDet er for risikabelt å velge Barack Obama. Han er for uerfaren. Det har vært, og er McCain-kampanjens hovedbudskap.
 
Nå har han valgt guvernør Sarah Palin (44) som visepresidentkandidat. Hun var ordfører i en by med 7000 innbyggere før hun i 2006 ble guvernør i Alaska. Hun har altså vært guvernør noen måneder lengre enn Barack Obama har drevet presidentkampanje.
 
Sjansen for at en 73-årig mann, som to ganger har hatt dødelig hudkreft, skal dø eller bli arbeidsudyktig før han fyller 77, må være temmelig nær 50%. Life expectancy for menn i USA, er 76 år.
 
Amerikanerne inviteres altså til å ta sjansen på president Sara Palin, commander-in-chief. Når noen har ringt henne klokken 3 om natten, har det vært fordi elgen har veltet søppeldunken.
 
Dette kan vise seg å bli bestemmende for valgutfallet. At demokrater kunne velge en kvinne inn i presidentembedet, er ikke oppsiktsvekkende. Men at den republikanske basen, alle bibelmennene, skulle begeistres ved tanken -? 
 
Ellers ser jeg frem til debatten mellom Palin og Biden.

-> erik ®

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
mindre | større

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy
 

De som leste dette, leste også: