Startside Utenriks Presidentvalg 2008 Jeg gir opp Barack Obama!

Jeg gir opp Barack Obama!

E-post Skriv ut PDF

obamaJeg gir opp Barack Obama. Han er for anemisk akademisk til å bli president i USA. Alt ligger til rette for ham. Folks meninger om den sittende administrasjonen, Irak-krigen, økonomien, oljeprisen. Men han finner seg i, med overlegen mine og bratt nakke, å bli påhoppet av gjengen som McCain har kjøpt over fra Karl Rove. Mens han daler på meningsmålingene.

Hver dag i denne måneden har han stått der, smattet litt, søkt etter den korrekte formulering. Og tålmodig forklart folket:
- Nei, det er ikke sant at jeg slår min kone. Dette er en påstand som er grepet ut av luften, og som de fremsetter mot bedre vittende.
- Nei, det er ikke sant at jeg er narkoman muslim. Dette er en påstand som...

Rove-gjengen har kastet ut en daglig kjøttbit som pressen har mesket seg med i kveldsnyhetene. Og han har stått der og smattet, og famlet etter den korrekte formuleringen.

Nå ligger McCain allerede foran ham på de landsdekkende gallupene. Verre skal det bli. Obama trenger en 10-15 prosents buffer for å kompensere for den bortgjemte rasismen som vil reise hodet i november.

Litt mer Saaatan Perkele, takk!

Hvorfor blir han ikke sint? Hvorfor skal han være så forbannet avbalansert og dannet? Tror han at han foreleser på Chicago University nå?  Dette er Rove-gjengen, den skruppelløse slimmaskinen. Jeg sier som George Carlin sa til Keith Olbermann like før han døde:
- I like moving in and really hurting them. I don't like this «let's be cute and clever». I like smashing them,. that's the only way to take care of them.

Det var i natt jeg ga opp Obama. På demokratenes landsmøte gikk den første kvelden uten at en sjel nevne Bush. Irak-krigen, økonomien eller McCain! Ingen! Ikke en kjeft.

Det var en sånn der «føle-på-og-bli-kjent-kveld», du vet. Antagelig utformet av partiets sosionomgruppe.

Tenk hvilken slagkraftig manifestasjon det kunne ha blitt, hvis man hadde plassert Ted Kennedys sterke fremtreden og Michelle Obamas flotte tale i en ramme av konkrete, spissformulerte angrep på McBush.

Det er utilgivelig. Det verste av alt: Bill og Hillary Clinton kommer til å stå der og glise i november, overta partiet igjen.
- Hva sa vi!

Et lett bytte

old manDet kan da ikke være vanskelig å ta McCain, som nå har begynt å bruke krigsfangeskapet som skjold hver gang han angripes. Fyren har stemt med Bush til 90 prosent i Senatet. Han er for «seier» i Irak. Legg til serien av politiske flip-flops han gjorde for å tekkes de bibelkonservative. McCain fra 2000 ville neppe ha stemt på McCain anno 2008.

Han er ikke den verste blant republikanerne. Slett ikke. På mange måter en koselig gammel gubbe, hvis man ikke går for tett inn på hans intellekt. Men tanken på å skulle ha denne 120 år gamle oldingen stavrende rundt i Det Hvite Hus, glemsk, uvitende og snarsint - med hang til banalt sludder - er temmelig foruroligende. Hvorfor satser han ikke heller på slumrestunder på de 40 terrassene sine?

Dette er en mann som åpenbart ikke ante noe om forskjellen mellom shiaer og sunnier tidligere i år. Det fremgår, straks han åpner munnen, at han ikke har lest mange bøker de siste tyve år. Han kan ikke bruke pc. En gang til: Han kan ikke bruke pc!

Man kan knapt forestille seg en stolfabrikant som ikke kan bruke pc idag. Men lederen for «den frie verden» -?

Han husker dårlig - husker ikke hvor mange hus han har, eller hvilken bil han kjører. Men man skulle tro at han husket, slik han har sagt og skrevet i alle år, at det var Green Bay Packers spillere han ramset opp når vietnameserne tvang ham til å navngi soldatene i avdelingen hans. Men her om dagen, i Pittsburgh, var det plutselig blitt Pittsburgh Steelers.

Han er en mann med kulturell ballast: Hver generasjon unge menn må ha sin store krig, som de deltar i, med hjertet bankende av patriotisme. Etterpå kommer de til hjem til hornmusikk og medaljer, for å leve «the American Dream - for landet og flagget». Nåde den som kritiserer en general eller en admiral. Da mister han besinnelsen. 

Nevnte jeg vulgær? En sånn gammel onkel Tulling, som forteller ekle, dumme vitser. Den om Chelsea Clinton, som jeg har nevnt før:
- Why is Chelsea Clinton so ugly?
- Because her father is Janet Reno.
Chelsea var 12 år da han satt i en tv-sofa og sa dette.

Senere har han hatt en lang «vits» om kvinnen som ble voldtatt av en gorilla, og som våknet opp, etterpå, og ville tlbake til gorillaen igjen. Kvinner liker voldsome voldtekter, skal man tolke ham rett.

Du har sett denne grimasen hans, når han vrenger leppene og skal smile lurt? Jeg ville ha brukt det som åpning og avslutning i en videoserie med «McCain gaffes», og lagt dannelsen på hyllen noen uker.

Og nå - 2 dager med The Clintons

Som sagt: Jeg gir opp. Den store sjansen Amerika hadde til å gjenvinne hegemoniet i verden, er skuslet vekk. For ikke å snakke om den sjansen verden hadde til å oppleve et intelligent administrert Amerika.

Og i natt kommer Hillary. Du husker henne:
- I know senator McCain has a lifetime of experience that he will bring to The White House. And senator Obama has a speech he gave in 2002.
Uansett hva hun sier i natt, kan hun ikke fjerne denne gigantiske gavepakken til slimmaskinen.

I morgen kommer klanhøvdingen Bill for å gi sin hyllest.
- Quidquid id est, timeo Danaos et dona ferentis, sier jeg.
- Vokt deg for grekere selv når de bringer gaver.

--> erik ®

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
mindre | større

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy
 

De som leste dette, leste også: