Startside Omverdensproblemet Det store VI Sensasjon på Torshov

Sensasjon på Torshov

E-post Skriv ut PDF

skalldyrSelv når man ferietrett kjøres hjem fra skalldyrsbord i åpen 986 Boxster, innesluttet i «Being There» med Tord Gustavsens Trio, og forøvrig er konsentrert om å se kobberbrun ut og gulpe Chardonnay diskret, har man et våkent øye på byens liv.

Det er slik man oppdager den forunderlige suksesshistorien oppe ved Sandakersenteret. Dette må være den mest underrapporterte triumf i norsk næringsliv, upåaktet både i Teknisk Ukeblad og Dagens Næringsliv.
- Det er som faen! utbryter man, og griper mobiltelefonen, selv om Jarle Vespestad og Harald Johnsen akkurat da er spesielt interessante. Man blar seg gjennom telefonens vaffeljern, kløpinne, støvsuger og strikkemaskin før man endelig finner kameraet. Dessverre for sent til å fotografere.

Men jeg sverger! På en skjødesløst plassert plakat ved lyskrysset ovenfor Soria Moria kan man lese: «Gratis reparasjon av steinsprut». Rett og slett. Uten jåleri, bramfritt, rett frem: «Gratis reparasjon av steinsprut».

Vi snakker åpenbart om innovatører som går inn i skred av fallende småstein, sikkert med nyutviklet superlaserutstyr, for å bedrive ett eller annet - mot en rimelig pris. Hadde det enda vært snakk om å vente til steinspruten har lagt seg stille på bakken. Men det sto ikke «Gratis reparasjon av småstein på bakken». Dette er ikke til å misforstå: Disse karene reparerer selve spruten!

Hemmelig trumfkort?

steinsprutAntagelig har jeg her avslørt et av Stoltenbergs skjulte trumfkort i månelandingsprosjektet. Klarer man å reparere steinsprut, så klarer man vel alltids å reparere en klimafiendtlig gasssprut.

Hastig googling viser at det allerede er flere firmaer som tilbyr dette mirakel. Jeg håper Gahr Støre er aktpågiven når han nå sitter i WTO-drøftelser. Vi vil ikke ha handelshindringer for denne eksportmuligheten. Er det derfor han har engasjert seg i tilsynelatende perifere patentspørsmål, luringen -?

Hva skulle vel stoppe disse innovarører fra å ta patent også på reparasjon av sand- og vannsprut? Og med den etablerte prispolitikken, ligger det i sakens natur at etterspørselen vil bli uendelig.

Her har man sittet og somlet bort ettermidagen med å gumle i seg sjømat, intetandende om at en heroisk Pompel eller Pii-iilt, i et skummelt laboratorium på Torshov, vandrer inn i uhyrlige steinras og utfører saker og ting som hittil har vært utenkelige - og stadig fortoner seg .... uforklarlige, spør du meg.
- Pilt først, sier nok Pompel.
- Oh-h, jammen er det ikke farlig? sier nok Pilt.
- Reparere, revidere, reflektere, registrere, resignere - formulere, sier nok Gorgon vaktmester

--> erik ® 

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
mindre | større

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy