Ukens sivisme

E-post Skriv ut PDF

siv jensenSiv Jensen gleder oss igjen med et av sine utsøkte bilder. Hun vil ha oss til å assosiere Martin Kolberg med Robert Mugabe. For egen del har jeg store problemer med det. Selv når jeg bortser fra gullbriller, diamantringer, Armani-dresser, Rolexur og ZANUs forhørsrom. Jeg tror også at AUF-gjenger som prøver å kjeppjage treningsstinne Se & Hør-millionærer, vil få mer enn dugg på brilleglassene sine.

I USA samler man bushismer - «The president's accidental wit and wisdom»:
- Let's make sure that there is certainty during uncertain times in our economy.
- We want people owning their home - we want people owning a businesses.

Hennes snublende metaforer 

Noen burde begynne å samle sivismer - Siv Jensens snublende metaforer. Hun prøver å snakke i enkle bilder som Stutum forstår, med saftige uttrykk hentet ut av TVørten-vokabularet. Men hun får det ikke alltid til:
- Her har Bjarne Håkon Hanssen vært høyt på banen flere ganger, men hver gang er han blitt kneblet av venstresiden.

Som sporadisk sportstilskuer ser jeg folk høyt på banen, men det er liksom ikke der noen blir kneblet. Driblet, derimot. Skitt au, tenker vel fr. Jensen, siden hun fikk med både sport og krim.

Metafortilsynet burde, ærlig talt, gripe inn når det blir for gærnt. Som for eksempel da hun kritiserte regjeringens håndtering av Krekar-saken:
- Det er veldig defensivt at Regjeringen ikke står løpet ut. De kan ikke bare legge seg i stabilt sideleie og strekke hendene i været.

Jeg prøver å se for meg en løper som ligger i stabilt sideleie, og enda klarer å strekke hendene i været. Når jeg prøver å ligge slik, blir det temmelig ustabilt sideleie.

- Utenriksministeren har nok blitt litt overopphetet på Utøya, men så varmt har det jo ikke vært i sommer.
Hvordan i h------ har han så blitt overopphetet, fr.Jensen -??

Min venn Frithjof ble arrestert for å si «Jeg spiddet regjeringen, som padler som besatt for å holde kjølen over vann». Da bør du også ligge tynt an hos Metafortilsynet!

Min personlige favoritt er denne, der hun visper sammen en optisk realitet, som hun likevel ikke benytter, med en feilerindring om H.C.Andersens eventyr, og får et merkelig resultat, som antagelig uttrykker noe helt annet enn det hun egentlig hadde på hjertet:
- Fra et fugleperspektiv ser det ut til at vi er den brysomme andungen som forstyrrer idyllen i andedammen.

For hun mente vel å karakterisere seg selv om sine partivenner som umodne unger, uten ferdigutviklete hjerner, plaskende blant voksne -?

--> erik ®

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
mindre | større

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy