Hvis jeg var feminist

E-post Skriv ut PDF

fareHvis jeg var feminist, ville jeg nikke blidt til alle som arbeider for likelønn og økt styrerepresentasjon og slikt. Men jeg ville prioritere det store grepet: Å knuse den farligste og dummeste myten om mannen. Den som antagelig plager kvinner mest, jorden rundt. 

Nemlig forestillingen om at mannen er skapt slik at han ikke kan tøyle sin seksualitet. At han MÅ være utro, at han på impuls kan bli voldtektsmann, at han ikke kan verge seg mot incestuøse eller pedofile «fristelser».

Vi har blitt så opplyste og siviliserte at slike myter ikke berører oss særlig. Bortsett fra når det sporadisk dukker opp voldtektsfare i enkelte bydeler.

Men globalt er det antagelig lite som berører kvinners dagligliv mer enn denne myten. Å prioritere kampen mot den, ville virkelig være global søstersolidaritet. For den lever i beste velgående. helst i såkalte «primitive» samfunn. Og de finnes overalt. I noen valgkretser i Vest-Virginia trodde f.eks. 30 prosent at Obama er muslim. Regn med at de også tror på denne myten om mannen.

Den som gjør at voldtektsfaren stjeler natten fra kvinner. Som sier at Bill Clinton, stakkars, er skapt slik at han ikke har kontroll over buksesmekken sin. At fedre i visse etniske miljøer må ha et vitne til stede hvis de er i et rom med sin kjønnsmodne datter. At muslimske kvinner må skjerme seg mot mannens utøylbare drifter under en burka.

Jeg ville forsøke å initiere globale kampanjer, i regi av relevante organisasjoner. Målet skulle være å idiotisere myten. Det skulle bli så åpenbart dumt å agere ut slike forestillinger, hevde slike ting, at det knapt fantes et usselt skur på jorden, som huset folk med slike idiotiske forestillinger.

Når det skjer, vil verden ha blitt drastisk forandret. Og jeg vil sitte og kose meg med min Nobels Fredspris.

--> erika ®

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Kommentarer (4)Add Comment

Skriv kommentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
mindre | større

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy