Mobbadvokatene

E-post Skriv ut PDF

mob lawyerAdvokater er bærebjelker i siviliserte samfunn. Strafferettsadvokater som forsvarer henne som drepte i affekt og han som stjal av nød, gjør en ærefull gjerning. Advokaten som forsvarer en Quisling, en barneskjender og en notorisk gangster, gjør nyttig arbeid. De gjør sin jobb, til ergrelse for den store hop, og går hjem etterpå, som hederlige folk. Der er en grense de ikke krysser.

De står i skranken for dem, men de går ikke til sengs med forbryterne sine. Det gjør mobbadvokatene.

En ny art her til lands

Vi har fått noen av dem etter hvert. Advokater som bruker storparten av sin tid som brekkjern og løpegutter for profesjonelle banditter. Som ikke sjeneres av å identifiseres med dem, være deres omgangsvenner og fortrolige. De går ikke hjem når jobben er gjort. De besøker sime oppdragsgivere, drikker og spiser med dem.

En mobbadvokat er ingen hederlig mann. Han har solgt sin heder for penger og snuskeglans, regnet ut at uskyldige og ulykkelige er ulønnsomme klienter. Han er en ynkelig, skabbete lausbikkje som forpester rommet.

Dette er balkongloven om advokater:

mobbadvokat§1: Er du heltidsbeskjeftiget som juridisk ombud for profesjonelle banditter, mordere og heroinpushere - under og mellom rettssakene - da bør du være så elendiggjort at du ikke har råd til å reflektere over hva du gjør. Slik blir det i hvert fall forståelig.

§2: Men har du villa og god inntekt, og likevel velger å være håndlanger for vemmelige krapyl, da er du så foraktelig at det er fritt frem å ta deg mellom pekefingeren og tommelen, og fjerne deg. Da finnes det ingen unnskyldning.

§3: Da skal ditt stekte andebryst sette seg i vrangstrupen din, gravlaksen hoppe ut av sennepsausen, og vinen tømmes over ditt hode, slik at alle gjester reiser seg, og roper: «Få ut det svinet, hovmester!»

Renegatadvokater

Jeg vet at vi allerede har fått det amerikanerne kaller «renegade attorneys», som er selve hjerte-lungemaskinen i moderne, organisert kriminalitet.

De har posisjonert seg som integrerte deler av de kriminelle konglomeratene. De rådgir om hvitvasking av penger og investeringer i Brasil, gir råd om hvordan man minimaliserer risiko for rettsforfølgelse, og forvirrer påtalemyndigheter. De låner ut kontorene sine som spaningsfrie rom, ødelegger bevismateriale og manipulerer vitner.

De begår kriminalitet for å beskytte interessene for sine vemmelige herrer og mestre. De er notoriske kriminelle, og kan ikke engang påberope seg villfarelse.

Et håp

La oss håpe at rettsapparatet snart får snørt inn en av disse renegatadvokatene. Ikke bare til skrekk og advarsel. Men slik at vi alle kan få demonstrert at den gamle gode tiden er over. Dengang skrankeadvokater som Nordhus og Hestnes kunne flørte muntert kokett med sine ikke altfor jævlige pappenheimere.

De klientene vi nå snakker om, koketterer man bare ikke med. Vet du hva!

-> erik ®

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
mindre | større

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy