Bathroom Blues

E-post Skriv ut PDF

Jeg har ingen visjoner. Knapt nok planer. Det hender kanskje jeg kjøper tur/retur-billett når jeg er ute og reiser, men jeg gjør det med en viss motvilje, og uten noen tro på at det gjør meg til et bedre menneske.

Men jeg kjenner mennesker med visjoner. Visjoner flere dager frem i tid. Visjoner om et storstilt "party" i min egen Wohnung.

Og jeg skjønner selvsagt konseptet. Sengen min blir dansegulv, de merkeligste mennesker kommer til å snakke til meg på språk ingen av oss forstår, jeg kommer til å se meg tvunget til å svare med å gjenfortelle svenske vitser på originalspråket, de lokale strilene kommer til å gjøre ting som helst burde stått ugjort selv i krigstid.

bathroomMen alt dette kan jeg normalt sett leve med. Stikkordet er, som så ofte ellers, toalett. Eller bad. 2 for prisen av 1, om du vil.

Kjærkomment avbrekk, utskillelse av kroppsvæsker, kontemplasjon og rekreasjon, rå og umotivert latter i partyeffektøyemed, en god bok, blanding av innholdet i andre menneskers parfyme-, shampoo- og bodylotionflasker. Lek og læring, arbeid og hvile, uttak og innskudd. Toalettet er i sannhet mulighetenes rom.

Med 40 mennesker og ett toalett forsvinner stort sett muligheten. Jeg tror jeg stikker til Amsterdam i stedet. Kall det gjerne en visjon.

Av Ole Jakob Bergfjord - 28. oktober 2001 - no.alt.frustrasjoner

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine