Amerikanske tilstander

E-post Skriv ut PDF

911Vi begynner å få «amerikanske tilstander» her til lands. Vi er ikke lenger en liten, heterogen fjellstrekning, med sindige godtfolk, som passer på at tullingene ikke forstyrrer freden. Hva skulle de vel da kunne finne på i lokalrevyer i nabobygdene, huffameg.

- I Amerika, der er det mange tullinger, sa folk og ristet på hodet av historier i bladene.
- I Amerika, ja! sa de, når noen pratet om skrullete idéer.

Der skjøt de presidenten, og det var ikke måte på spekulasjoner om hva som egentlig skjedde. Det virket som om folk snakket helt uten tilsyn av lensmann og ordfører.
- Lyndon Johnson! FBI! CIA! Mafiaen! Ufoer! Martin Luther King! Jaquelines elsker!
Det var ikke måte på gjetninger. Og nå viser det vel seg at det bare var Oliver Stone -.

Men nå har vi også fått torpedoer og mafia, mobbadvokater og kommunalt ansatte storsvindlere, leger i voldelig knarkrus, forskningssvindel i gigaklassen.

Sosialantropologisk analyse av smeltepunkt for jern.

sintel-imamOg vi har fått en kar som heter Emil André Røyrvik (bildet), sosialantropolog og seniorforsker i ærverdige Sintef. Det er ikke måte på, liksom.

Han er enig med imamen som mente amerikanerne selv sto bak 911. Han er så sikker på det, at man må ha viet sitt liv til saken, skal man dømme etter kildehenvisningene i artikkelen i Samtiden nr. 3 i år. Der gjennomfører sosialantropolog Røyrvik dyptborende analyser av smeltepunktet for jern.

Det kaller jeg amerikanske tilstander. Og såpass interessant at Balkongens utsendte har kikket nærmere på mannen. Hans rapport er kort, men overbevisende:
«Pretensiøs mann midt i trettiårene, med aspirasjoner han ikke har verktøy til. Les selv hva han får til i Adresseavisen, når han skal være underholdende:»

Vi hater måker

Tekst: EMIL ANDRÉ RØYRVIK
«Det er slett ikke bare Odd Børretzen som har alvorlige problemer med måker der han tøffer rundt i båten sin. Mens de fleste snakker romantisk om hvitveisen som det sikreste vårtegn, har mange av byens borgere allerede stiftet det årlig umiskjennelige kjennskapet til de manisk terroriserende måkene. Hylende, glefsende og ufordragelige markerer de skrikende høylytt sin tragisk triumferende tilbakekomst som vårens store landeplage og psykose-fremkallende skyggeside. I disse dager er dette heslige spetakkels stormtropper på plass for å yngle frem hele sommerens svermer av gebrekkelige plageånder - -.»

Lengre maktet ikke Balkongens sjefredaktør å plage seg selv.

For å si det på røyrviksk:

Tekst: -> erik ®
«Vi menneskene av i dag, og alle byens borgere, har stiftet det umiskjennelige kjennskapet til slike tragisk triumferende forekomster før. Vi orker ikke slike svermer av gebrekkelige plageånder.»

-> erik ®

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
mindre | større

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy
 

De som leste dette, leste også: