De aler opp monstre

E-post Skriv ut PDF

monsterSå ble det gresk igår også. Selvfølgelig med ny kelner som ikke kunne et vesteuropeisk ord, og kom med full karaffel istedenfor to forhåndsbestilte glass i en liten karaffel. Ryktet om mine tipsvaner sprer seg visst fort.

Men det var det jeg skulle si: Mor og far og barn ved nabobordet. Et helvetes, ustanselig ståk, hun i frynsete sjal og rød SV-frisyre rundt et kaldt fjes, kalkulerende øyne og attpåtil grønne kamuflasjebukser. Han med dårlig holdning, bukkeskjegg og fjomete hår, nedklisset i gelé, antagelig glad for å få dyppet den tynne tassen sin i det hele tatt. Og så en ekkel klyse av en liten jentunge, med pløsete trekk, våt munn og ufordragelig adferd.

- Elsker du mor? Her kommer hun som elsker mor! lød det skjærende når monsteret returnerte, etter å ha knallet inn i nabogjestenes ben med sparkesykkel - mens mor kikket beundrende, taus - og far krummet nakken og tenkte på Chomsky. Og jeg visste at jeg nylig så moren på TV, som skarp kritiker av Forkastelige Saker & Ting.

Og de to nautene sykkeltrillet ungen rundt i lokalet, uten å få tid til å spise eller drikke noe som helst. mens de ustanselig snakket høyt og jålete til krapylet.
- Skremte det deg. elskling? Ble du engstelig nå? lød det når kelneren kom med dessert med brennende lys.

De aler opp monstre, som vi utenforstående må stri med på gater og streder i tiår fremover, mens fandenskapet antagelig sitter som en liten engel når hun er hjemme hos sitt tåpelige opphav. Hvordan kan presumptivt vettuge folk bli så blinde? De må etterleve en lirum-larumteori, som blinder dem.

Og bak meg satt det en enkel jente, med en datter på samme alder som monsteret. Man kunne nesten ikke høre dem, måtte tjuvlytte. De snakket så koselig og ordentlig og fornuftig med hverandre. Og moren smilte så sjenert da jeg smilte til dem. Det var like før jeg fridde.

–> erik ®

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
mindre | større

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy