Startside Omverdensproblemet De progressive Forsvarspolitisk plapremann

Forsvarspolitisk plapremann

E-post Skriv ut PDF

Det er pinlig at den plaprende Bjørn Jacobsen, SVs forsvarspolitiske talsmann, stadig må tas alvorlig i forsvarspolitikken. De mer logisk solide i SV klarer da å føre resonnementer om hvorfor NATO-tilknytningen bør avvikles og erstattes med nordisk forsvarssamarbeid. Jakobsen nøyer seg med å bable i vei som en lokalrevykomediant. Hvis han får lyst til å legge hodet på skakke og prate løst om generelt presseforfall mens han begrunner sitt syn på jagerflyteknologi, vel, så gjør Jabobsen det.

Jeg så og hørte ham idag i «Dagsnytt 18» på NRK2. Dagbladets Halvor Elvik hadde reagert på Jakobsens uttalelse til Aftenposten:

«Stealth imponerer ikke meg. Det er ikke det flyet vi trenger. Vi skal være synlige. Vi er der for å markere revir. Jo mer synlig, desto bedre».

- SVs forsvarspolitiske talsmann er en grei kar, som mange ler av, men forsvar har han ikke peiling på, hadde Elvik da skrevet. Omtrent som vi selv skrev da Jacobsens muntret oss med å argumentere for at hæren bør bli finsk, flyvåpenet svensk, mens Norge tar seg av marinen.

Jeg hoppet også i stolen da jeg så Jacobsens syn på ønsket norsk jagerflystandard, og tenkte:
- Hvis vi blåser i gjeldende teknologi, og bare skal markere revir, da kan vi vel nøye oss med å tjore fast noen luftballonger, med påskriften: «DETTE ER NORSK TERRITORIUM! STYR UNNA!»

Gned seg i øynene gjorde man også av Jakobsens opptrenden på TV-skjermen. I steden for å klargjøre hvorfor stelth-kvalitet er unødvendig (dvs. evne til å skjule seg for fiendenes radarer), følte han idag for å fortelle oss littt om artikler han savnet i Dagbladet. Du tror meg ikke -? Skaff deg videoen. Eller lytt på lydfilen her. (Innslaget er nr.3, tror jeg.)

Hverken programleder eller Elvik klarte å taue ham inn. Etter å ha trukket pusten et øyeblikk, fikk vi en kort utvikling av Jakobsens forsvarspolitiske resonnement:
- Det e så steike lyst nordpå om sommaren, at det ikke e mulig å skjule sæ.
Før han igjen følte for litt løsprat:
- Men æ skjønne ikke koffør Dagbla ikke skriv mer om Kystvakta, og sende en mainn te Pentagon, og grave frem ting, sånn som andre avisa gjør. Eiller skriv om rakettskjoldet og amerikanske fangefly --.

Til et lattermildt innspill fra programlederen, bekreftet Jacobsen at han selv var godt fornøyd med sin logiske stringens.

Oppdatert: Men Dagbladets lederskribent er idag lite imponert av Jacobsens svar til Elvik:

Det står mye rart i Jacobsens innlegg (...) Flykjøpet som kanskje vil koste 100 milliarder kroner, er årets største investeringsbeslutning som gjelder forsvaret. Den har fortjent at SVs aktører ikke diskvalifiserer seg med useriøse argumenter.

-> erik ®

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
mindre | større

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy