Knots

E-post Skriv ut PDF
konjakk

Jeg ramlet inn i en prat med en aktverdig og ansvarlig politiker igår, om tragiske følger av alkoholmisbruk, og sånt.

- Hva kan man egentlig gjøre med norsk alkoholpolitikk for å unngå slikt? undret han, og snurret tankefullt sitt tulipanformede glass. Og tenkte høyt:
- Det er jo alltid folk som faller utenfor, da. Noen får alltid svarteper. Jeg ser ikke hva vi kan gjøre med alkoholpolitikken, som kan føre til at færre faller utenfor. Men noen ganger fristes man til å øke polprisene ytterligere, selv om det er politisk vanskelig, sukket han:
- Skål.

Dannet selskap, vi nippet forsiktig til en A.E. dor Vielle Réserve No 7, som han hadde hjembragt fra Bryssel. Det var da jeg kom til å tenke på noe fra «Knots» av psykologen Laing:

«They are playing a game. They are playing at not playing a game. If I show them I see they are, I shall break the rules and they will punish me. I must play their game, of not seeing I see the game.»

Kreativ videreføring

Så jeg foreslo en enkel, kreativ videreføring av dagens glimrende politikk. Slett ikke revolusjonerende, men åpenbart egnet til å fange opp mange av de ulykkelige kasus som lå ham så varmt på hjertet.

- Siden det jo er svært lite kritikk av dagens system på politisk hold, i næringsliv, borgerskap og i mediene, kan man uten videre slå fast at systemet fungerer utmerket. Praktfullt, kan man vel si. Revisjoner bør derfor følge det etablerte mønster. Resonnerte jeg, tankefullt:

- Dagens system skjermer jo, naturligvis, de som ikke er i den vulgære faresonen: De som hyppig foretar utenlandsreiser skaffer seg jo billige, legale rusmidler uten bryderi - politikere, bedriftsledere, sportsstjerner, redaktører, journalister, folk som uttaler seg på TV og i aviser. Det er sterk politisk vilje til å la de andre betale de helsemessige kostnader gjennom dagens prispolitikk.

- Men, men! sa jeg bestemt:
- Problemet er jo at det nå har sneket seg inn så mange risikoutsatte, svake grupper i dagens ordning: Danskebåtreisende, vanlige familier, alminnelige pensjonister - sågar rørleggere på firmatur.
- Hva om man bestemte at tollfritt brennevin bare kan selges til folk på 1.klasse og business class? Og kanske i tillegg knytter krav om reisefrekvens og innkvarteringsstandard -?

Foreslo jeg.

Av en eller annen grunn snakket han da om EU-tilpasning og gråtende barn på julaften, og slikt. Så vi skiftet emne, og jamret litt over ungdommen nå til dags.

-> erik ®

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
mindre | større

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy