Rørende storfinans

E-post Skriv ut PDF
pinlig

Det har vært en pinlig uke for sosialdemokrater, etter at vi ble minnet om at vi holder oss med departemental «næringspolitikk», og en «næringsminister» som har lite å gjøre. Og denne Dag Terje Andersen gikk ikke av veien for hornmusikk og viftende flagg, da han lot Røkke få boltre seg i oljefondhvelvet. En stor seier for norsk næringsliv, norske arbeidsplasser, norsk-svensk samarbeid, sa han - og nevnte han ikke verdensfreden og klimapolitikken også, tro? Hurra!

-Gjennom hele pressekonferansen satt Røkke og smågliste for seg selv, skriver avisene.
Rørende og høystemt var det ihvertfall. Selv om kritikken hagler:
- Jeg sliter med å se hvordan dette kan være fornuftig. Staten går inn som aktiv minoritetseier for å hindre at det skjer store endringer i Aker Kværner ... et stort, industrielt selskap i en bransje som preges av nettopp kontinuerlige endringer.
- Denne investeringen er helt ulik andre investeringer i pensjonsfondet. Skal staten være i bedre stand enn andre til å vurdere endringer for Aker Kværner? Dette er sosialdemokrati på sitt dummeste, sier økonomen Harald Magnus Andreassen.

Æresprisen>

stadig på huggetMen den mest høystemte kommentaren til dette tullballet, sto likevel Dagbladet for. Igår var jeg ute på middagsbesøk, og kom da over en artikkel i lørdags-Dagbladet: "Fra Volvo til Saab", skrevet av en av de gjenlevende ur-dagbladistene, Halvor Elvik. En av dem i Nye Dagbladet, altså, som faktisk vet når man bruker «mistenkelig» og når man bruker «mistenksom».

Her slås det på stortromme, trekkes det opp linjer fra Kissingers intrikate stormaktsspill, via den fallerte Volvoavtalen og frem til den store dagen da
«.. Kristin Halvorsen la 4,8 milliarder kroner på bordet for å støtte opp under Dag Terje Andersens industripolitiske visjon, Stoltenbergs nordiske, økonomiske visjon og sin egen visjon om en ny, internasjonal plassering for Norge innenfor en nordeuropeisk dimensjon der både Sverige og Finland inngår på lang sikt»

Sjelden har man savnet Dusteforbundets Ærespris mer enn under lesning av denne prosa. Og man satt stum, da lørdags-Dagbladet til overmål pøste på med en dobbelside om «rørleggeren og tømmerhoggeren som gikk sammen om et industripolitisk eventyr». 

For å bedre rekefiskernes likviditet, formoder man -?

Rørende. Virkelig rørende storfinans. Det skal de ha i blabladet.
Og Nye Dagbladets nye lesere synes vel at det er innmari interesant, vil jeg tro.

--> erik ®

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
mindre | større

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy