Lunsj med Else

E-post Skriv ut PDF
bonnardJeg innrømmer det åpent: Noen av mine bekjente er programmerere. Jeg er ingen snobb. Når folk akker seg og sier at det må da være skrekkelig kjedelig, Erik, men storsinnet, irettesetter jeg dem: «Livet er ikke bare moro og fjas, vet du».

Og hvem har egentlig bestemt at grått og firkantet er kjedelig? Har de ikke sett Bonnards «Crépuscule»? Det kan da også finnes god livsvisdom gjemt i kompakt tørrprosa, skulle jeg tro.

Men det kan noen ganger være forvirrende, jeg skal ikke underslå det. Jeg deltok jo i denne kampanjen «Ta en programmerer ut til lunsj», og satt plutselig en dag på Grand med Kaspersen, en trivelig kar fra Tromsø. Han underholdt meg øyeblikkelig med en festlig historie om to muntre skrivefeil i en kodekommentar:

// if alf is god then insert info into database

- Skjønner? hikstet han.

Jeg hadde faktisk ikke tid til å konsentrere meg om den interessante saken, lo bare begeistret, og påkalte servitøren.
- Ka du trur skjer med Else når Alf ikke er gådd? mener jeg han hikstet. Og knakk sammen i latter.

Jeg har lagt merke til

Jeg har lagt merke til at mange av dem snakker om denne Else. Hun later til å være en markant, og åpenbart munter, skikkelse i kodemiljøet. Men dette hørtes da ytterst forvirrende ut, selv til Kaspersen å være. Heldigvis kom servitøren, som jeg fikk involvert i samtale om sildesmørbrød, men Kaspersen rev henne i armen og forlangte en egen meny. Der skrev han på baksiden; jeg har den ennå, og kan scanne inn:

if ($alf == 'god')
{
vær snill: hjelp en eldre dame over gaten
}
else if ($alf == 'satan')
{
vær slem: slå en eldre dame med en kjepp
}
else
{
slapp av: spiller ingen rolle
}

- Ka? Ka du si -?
Jeg forsikret ham om at jeg fant dette meget underholdende, men at jeg hverken kjente Else eller Alf, og slett ikke satan, og fikk nødet ham til å smake maten.
- Kanskje 'run query' her skal bety at syndere blir jagd ut fra himmelen, hojet Kaspersen.

For min del føler jeg at slikt teknisk samvær gir balanse i tilværelsen. Man kan ikke helt fortape seg seg i elegante formuleringer og elevert humor. Ikke bare konsentrere seg om de edlere sider av sivilisasjonen. Tilværelsen bør også romme flytediagrammer med skjematisert saksprosa, fraktale kurver og matriser. Jeg finner spesielt nettverksfolk forfriskende og opplivende. De har standardisert vitsene sine, fra 1 til 999. «Nummer 138», sier én, og så ler vi alle. Jeg gjør stor lykke med «minus 105», for den har ingen hørt.

Jeg har i det hele tatt et avspent forhold til grått og firkantet. De gamle mestre startet faktisk med en detaljert undermaling i grått på sine lerreter, og la så på fargene etter hvert, slik at det grå forsvant, og de livsbejaende kulører dominerte. Det er slik jeg føler at mine tekniske bekjente fungerer for meg, på mitt lille lerret.

ObFrust: Men tankene pirres stadig av hva som egentlig skjer med Else når Alf ikke er gått -?

--> erik ®

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
mindre | større

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy