To tanker om kvinner

E-post Skriv ut PDF

kvinneLur formiddagstanke: Folk er uvennlige og avvisende, sies det. Ikke tid til vennlige ord. Bare tull. Jeg har brukt formiddagen til herreekvipering, vandret som en ubesluttsom flamingo foran speil etter speil, og blitt overøst av omtanke og søte komplimenter.

Unge piker med tatoverte ankler og menn med måner, har intimstudert mine skuldre og ben, min rumpe og midje, uten antydning til sarkasme og «La-oss-nå-være-ærlig-Erik», som man ellers kan høre.

Mitt inntrykk er at de var begeistret. Fant vennlige ord for det, og smilte oppmuntrende. «Det er sjelden å se noen gå så godt inn i denne størrelsen», sa piken, og dekket en bulende skulderfold med bestemt hånd.

Og hva skulle det nå være godt for med plumpe bemerkninger om denne lille folden, når hun kunne se at jeg likte jakken? For alt jeg vet er hun kjenner av Pascal, og tenkte at «Innbildningskraften kan ikke gjøre vismann av en tåpe, men den gjør ham tilfreds.»

Man burde gjøre dette oftere, når dagene blir gråe.
Kanskje derfor så mange kvinner gjør det -?

Dunkel aftentanke: Kvinne, ditt hår er langt, din hofte bred og din hørsel selektiv! Du hører ikke et ord jeg sier; du sitter og tenker på dine guvethvasaker, og ser oppmerksomt på meg, mens du later som du lytter, så jeg tester med et «Jeg vil kappe av meg venstre foten i kveld», og du svarer med et smilende søtt «Det er nok fornuftig, kjære». mens du tenker på dine guvethvasaker,

Men sier jeg «Så vakker du er idag», våkner du og lytter oppmerksomt, inntil jeg sier noe fornuftig om Kina eller oljeprisen, og du igjen sitter og tenker på dine guvethvasaker, og ser oppmerksomt på meg, og når jeg tester med et «Jeg skar akkurat av meg armen, kjære», så svarer du «Det var nok lurt, vennen min», mens du tenker på dine guvethvasaker.
Akk, ja -.

--> erik ®

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
mindre | større

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy