Startside Livspusleriet Blogglandia Bloggegalskapen skal stanses

Bloggegalskapen skal stanses

E-post Skriv ut PDF

StatCounter

Kultur- og kirkeminister Trond Giske varsler forbud mot SOL Ranking, Stat Counter og Site Meter, og iverksetter strakstiltak mot et voksende samfunnsproblem. 

På en pressekonferanse i Stattholdergården onsdag kveld, skisserte kulturminister Trond Giske regjeringens handlingsplan for å få bukt med den økende bloggegalskapen.

- Vi kan ikke tillate at så mange mennesker ødelegger livet med tvangsmessig kikking på SOL Ranking, StatCounter og SiteMeter hver halvtime i døgnet. Dette er ikke bare bortkastet tid. Det handler om depresjoner, psykiske problemer, familie- og jobbkriser - en generasjon tapere, sa Giske, og presenterte regjeringens handlingsplan.

- Nye behandlingstilbud ved psykiatriske klinikker
- lovforbud mot besøkstelling
- rehabiliteringstilbud til særlig deprimerte bloggere (hekling, kickboksing og Freecell).

 

Hjelpelinje for bloggskadde

Mellom hvileretten og lammesteken, med en enkel Ca’ del Baio Barbaresco Marcarini 2003, foretok statsråden høytidelig innvielse av Hjelpelinjen for bloggskadde. Her kan bloggskadde ringe 1234, og bli tilkoblet en glad, hjertelig røst, som sier "Gratulerer! Gratulerer! Besøkstallet ditt har gått opp med 30 prosent! Hurra! Hurra!"

Lege Gunleif Birgersen i NHOs helsetjeneste sa at problemene var blitt akutte i arbeidslivet:
- Vi forsøker å sile vekk bloggere i ansettelsesprosessen. De er rastløse, ukonsentrerte, og plager stadig kolleger med unike IP-adresser. Dessuten er det et økende problem i kontorstrøkene, at bloggere sniker seg inn på ubevoktede pc-er, for å klikke opp bloggsiden sin.
- Det er veldig slitsomt. Man må jo skrive litt også, så det tar hele døgnet, sa 28-årige "Mot Strømmen", som vitnet om sin sykelige avhengighet, bak et sort forheng.

Pressetalsmann Birger Gunleifsen fra Oslo Politikammer opplyste at man ofte registrerte bloggere som prostituerte seg for klikk.
- Det oppstår ofte slagsmål når bloggere møtes på byen til øltreff. Nervene er så tynnslitte at et feilplassert ord kan utløse masseslagsmål.

Funksjonell terapi

Balkongens utsendte ble invitert til innvielsen av nye behandlingslokaler ved Bloggpsykiatrisk Poliklinikk, Ullevål, der man tar seg av de hardest rammede. Vi kommer først inn i en skrivebordsblå vestibyle, med store gummistatuer i websikre farger, merket "VamPus", "Hjorthen" og "Mihoe".
- Æh, hvorfor er de - -, spør vi.
- Skadene skyldes at vi lar pasientene avreagere når de blir depressive, forklarer sjefspsykiater Bibbi Gundahl, som fører oss til behandlingavdelingen.

Gripende syn

jubelDet var et gripende syn å se så mange nedkjørte, men smilende og glade, mennesker, som stadig reiste seg og bukket mot omgivelsene. mens rommet uavbrutt ble fylt med gratulasjonsmusikk.
- Vi har plassert tastaturer og mus på alle tenkelige steder i avdelingen, koblet til enkle skjermer, som straks viser hyggelige, skarpt stigende kurver for hosts, besøkende og sidevisninger. Samtidig dukker Real Player opp, og spiller “For he’s a jolly good fellow”, med innlagt applaus.

- Noen kvelder har vi fakkeltog utenfor vinduene til pasientene. Og hver behandlingsdag avsluttes med at pasienten blir kåret til "Dagens blogger". Noen ber da om å få kaste råtne tomater på VamPus-statuen, men det tillater vi ikke. Vi oppforder til at man heller stikker tungen ut, og sier "ædda-bædda!".

 

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Kommentarer (0)Add Comment

Skriv kommentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
mindre | større

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy